Očala so lahko tudi modni dodatek

Očala so lahko tako izjemno funkcionalni dodatek, lahko pa jih uporabljamo tudi kot modni dodatek. Včasih nihče ni hotel nositi očal, v nekem obdobju pa so očala nosili tudi tisti, ki niti niso imeli težav z vidom na blizu ali na daleč. Očala pa se lahko delijo na optična očala ali pa sončna očala. očala z dioptrijo nujno potrebujejo tisti, ki se jim je skozi čas poslabšal vid. Navadno se nam vid poslabša ko smo nekoliko starejši, ko že nekoliko slabše vidimo na blizu ali daleč, nekateri pa imajo težave z vidom že nekoliko prej. V kolikor se soočamo s težavami z vidom, moramo nemudoma obiskati zdravnika, ta pa nas bo napotil k očesnemu zdravniku. Le-ta nam lahko na podrobnejšem pregledu oceni stanje naših očes in nam predpiše ustrezno terapijo oziroma dioptrijo. Nato pa sledi še izbira očal. Očala so v primeru, da imamo poslabšan vid izrednega pomena, saj se lahko zgodi, da ob njihovi neuporabi svoj vid zgolj in samo še poslabšamo, ker se naša očesa nekoliko bolj matrajo pri gledanju. Očala pa so, tudi če imamo dioptrijo lahko odličen modni dodatek, saj imamo na izbiro najrazličnejše barve in oblike, ki bodo zagotovo poudarile naše obrazne poteze na pravem mestu. 

Očala pa niso nujno samo z dioptrijo, kajti vsi, vsaj poleti nosimo tudi sončna očala. Le-ta so poleti nepogrešljiv del opreme, ko težko gledamo s prostim očesom zaradi vse te svetlosti, ki jo oddaja sonce. Ravno tako, pa so sončna očala izredno priljubljena tudi pozimi. Se vam to zdi nenavadno? Samo pomislite. V kolikor zapade sneg in hkrati posije sonce, se sonce tako zelo močno odbija od snežne beline, da nar le-ta tako močno zaslepi, da so takrat očala zares najboljši modni ne le poletni temveč tudi zimski dodatek. Pozimi pa seveda za zimske radosti nikakor ne smemo pozabiti tudi na očala za smučanje. 

Ali ste vedeli?

Laminat je umetna talna obloga, ki je po obliki zelo podobna parketu. Je zelo odporen na udarce, obrabo, kemikalije in na praske.
 

 
Slabost laminata je do sedaj bila, da slabo prenaša vlago in razlito tekočino. Sodobna tehnologija pa je odpravila tudi to slabost. Danes na trgu najdemo 100% vodoodporen laminatni pod, ki je popolnoma odporen na vodo in vlago. Tak laminat je primeren za polaganje tudi v najbolj vlažnih prostorih, kot so kopalnice in savne.