Ortodontija

Zobni aparati niso samo za mlade, ampak tudi za starejše, katerim se zaradi genskih razlogov ali česa drugega začnejo premikati zobje na nezaželena mesta. Takrat nam pride v pomoč ortodontija, ki ponuja nešteto možnosti, da rešimo ta problem. Zobozdravnik, ki se ukvarja s tem, se imenuje ortodont in je specializiran zobozdravnik, za nepravilno rast v razvojnem obdobju. Ortodontija je v bistvu  pritisk na zobe, ki povzroči premikanje zob na zaželeno mesto. Ponavadi se za to odločijo starši pri svojih otrocih, ker potrebuje veliko otrok zobni aparat zaradi nepravilnega ugriza, širokih razmikov in podobno. Iste težave so lahko tudi pri starejših.

Na razpolago nam ortodontija ponuja različne zobne aparate, ki so estetsko privlačni (nevidni zobni aparati, keramične ali kompozitne/ plastične zvezdice, zobni aparati na notranji strani, snemljivi zobni aparat…). Najbolj popularen oziroma prodajen je klasični zobni aparat z zvezdicami. Pri otrocih je tudi skoraj vedno le ta, ker jim daje možnost, da jih popestrijo z kakšnimi barvnimi gumicami po želji. Pri odraslih pa je bolj aktualen nevidni zobni aparat, da ne vpliva preveč na njihovo življenje, če imajo kakšen poklic, kjer se veliko ukvarjajo z ljudmi in govorjenjem, ker zna zobni aparat spremeniti izgovorjavo določenih črk.

Če vas zanima ortodontija in razmišljate o zobnem aparatu, vam lahko Lux Dental pomaga z različno ponudbo zobnih aparatov, snemljivih ali pa ne. Dobili boste tudi brezplačen neobvezujoč pregled. Res je, da so zobni aparati dragi, ampak se splača, če želite imeti lep in samozavesten nasmeh. Sicer pa se lahko ognete skoraj vsem težavam, če boste le redno obiskovali svojega zobozdravnika in skrbeli za ustno higieno. Tistim genskim težavam, pa žal ne more nihče zbežati. Za več vprašanj na temo ortodontija, kontaktirajte zobozdravstveni center Lux Dental, na njihovo telefonsko številko ali email naslov. Lahko jih obiščete tudi  v njihovih poslovnih prostorih v Ljubljani, Krškem ali Mariboru.

 

Ali ste vedeli?

Laminat je umetna talna obloga, ki je po obliki zelo podobna parketu. Je zelo odporen na udarce, obrabo, kemikalije in na praske.
 

 
Slabost laminata je do sedaj bila, da slabo prenaša vlago in razlito tekočino. Sodobna tehnologija pa je odpravila tudi to slabost. Danes na trgu najdemo 100% vodoodporen laminatni pod, ki je popolnoma odporen na vodo in vlago. Tak laminat je primeren za polaganje tudi v najbolj vlažnih prostorih, kot so kopalnice in savne.