Vipavska dolina

Vipavska dolina vas bo navdušila

Tudi vi radi potujete po naši prekrasni deželici in ste vedno znova navdušeni nad lepotami Slovenije? Odlična ideja za izlet je obisk Vipavske doline, ki vas bo prepričala z neverjetno lepo naravo, bujnim rastjem, prijaznimi domačini, lokalnimi dobrotami in še marsičim.

Poletje je tako rekoč že za nami, zato pa je tu čudovita jesen, ki je naravnost idealen letni čas za izlete po Sloveniji, saj ni več tako vroče, obenem pa še ne čutimo zimskega mraza. Jesenski izleti so čudoviti tudi zato, ker je manj gneče, pa še narava je prečudovita – le pomislite na pisan gozd. Slovenija ponuja obilo rajskih kotičkov, ki jih lahko obiščemo in mednje zagotovo sodi tudi Vipavska dolina. Ta geografsko zelo razgibana dolina se razprostira na zahodu Slovenije, zaradi številnih gradov, ki pričajo o pestri zgodovini, pa jo nekateri imenujejo tudi Dolina dvorcev in gradov. Seveda dandanes številni gradovi ne stojijo več, ali pa so ostale zgolj ruševine, a tisti, ki so se še ohranili (denimo dvorec Zemono), so zagotovo vredni ogleda. Vipavska dolina vas bo zagotovo očarala z neverjetno naravo, vodenimi ogledi za turiste, prijaznimi domačini, kristalno čistimi rekami, kjer lahko lovite ribe, da o odlični ponudbi lokalnih vin in kulinarike sploh ne govorimo. Dolina ponuja toliko lepega, da so jo pisci turističnega vodnika Lonely Planeta uvrstili na seznam 10 evropskih destinacij, ki jih morate obiskati. V Vipavski dolini boste uživali prav vsi – tako tisti, ki uživate v dolgih pohodih v naravi kot tudi tisti, ki vas zanima zgodovina, spomeniki, lokalne dobrote ipd.

Jesen je idealen letni čas za pohajkovanja po Sloveniji. Naša deželica ponuja obilo prečudovitih lokacij, ki jih velja obiskati, med njimi je tudi slovita Vipavska dolina, ki bo zagotovo navdušila prav vsakega. Nikar ne zapravljajte lepih jesenskih dni z ležanjem na kavču, temveč zberite svojo družinico, skočite v avto in se podajte novim dogodivščinam naproti.