Odškodnina za poškodbo pri prometni nesreči

Ko smo udeleženi v prometni nesreči, smo v kolikor imamo sklenjeno ustrezno zavarovanje upravičeni do izplačila odškodnine. Resnejša poškodba pri nesreči nam lahko prinese kar nekaj sprememb v našem življenju. Vsekakor je to dogodek, ki bi se ga radi vsi izognili, pa vendarle je lahko del našega življenja. Tako kot so si različne poškodbe ter posledice same nesreče, je različna tudi odškodnina za poškodbo pri prometni nesreči. Z vidika zavarovalnic oziroma zavarovalniških izplačil je odškodnina za poškodbo pri prometni nesreči ena od najpogostejših oblik izplačil.

Ko gledamo resnost poškodbe v nesreči jih lahko razdelimo v tri sklope. Tako imamo lažje, srednje hude in hude poškodbe v nesreči. Ne glede v katero kategorijo spada poškodba, ki ste jo staknili v prometni nesreči vas je le ta zaznamovala. Kadar govorimo o hudih posledicah prometne nesreče nam odškodnina za poškodbo pri prometni nesreči lahko zagotovi povračilo materialne in finančne škode ter strošek profesionalne zdravstvene nege. Zavarovalniški izraz je izplačilo rente, kar pride v poštev pri primerih, kjer se predvideva izboljšanje stanja oškodovančevega telesnega zdravja.

V primerih, ko pa se srečujemo z dokončnimi, trajnimi posledicami poškodb v prometni nesreči, pa nam odškodnina za poškodbo pri prometni nesreči omogoča pridobitev doživljenjske mesečne rente, lahko pa tudi izplačilo kapitalizirane rente v enkratnem znesku, le ta pa je seštevek celotne finančne škode (preostanek delovne dobe in število let posameznikovega življenja, ter tuje nege in pomoči).

odškodnina za poškodbo pri prometni nesreči

Če pogledamo iz finančnega vidika je odškodnina za poškodbo pri prometni nesreči lahko raznolika, saj je končni izračun odvisen od diagnoz, starosti poškodovane osebe, časa zdravljenja, operacij, vzpostavljenega materiala, trajnih posledic ter drugih dejavnikov.

Pri višini izplačila je pomembno tudi to, da se pravilno vodi celoten odškodninski postopek, le ta je sestavljen iz štirih stopenj v kolikor je voden učinkovito in predano. Poskrbite zase in si uredite ustrezno zavarovanje za primer poškodb.

 

 

Ali ste vedeli?

Laminat je umetna talna obloga, ki je po obliki zelo podobna parketu. Je zelo odporen na udarce, obrabo, kemikalije in na praske.
 

 
Slabost laminata je do sedaj bila, da slabo prenaša vlago in razlito tekočino. Sodobna tehnologija pa je odpravila tudi to slabost. Danes na trgu najdemo 100% vodoodporen laminatni pod, ki je popolnoma odporen na vodo in vlago. Tak laminat je primeren za polaganje tudi v najbolj vlažnih prostorih, kot so kopalnice in savne.