Parket za talno gretje

Po parketu za talno gretje je veliko je povpraševanja po velikih dimenzijah desk za v dnevne prostore in manjših cenejših dimenzijah iste površinske obdelave za spalne prostore. Na voljo so dimenzije parketa za talno ogrevanje od širine 70mm pa vse do velikih dimenzij širine 350mm, katera pride boj do izraza v večjih prostorih. ves parket za talno gretje je na brezovi podlagi, katera je dokazano najbolj primerna za polaganje parketa na talno ogrevanje. Vezana plošča breza veliko manj deluje kot masiven les po dolžini, debelini in dolžini, ker je struktura vezane plošče sestavljena iz velikega števila križno zlepljenih slojev lesa.

Na kaj je potrebno biti pozoren preden se odločite za nakup parketa za talno ogrevanje?

Pri izbiri talne obloge se moremo zavedati, da je to talna obloga, katera nam bo krasila domače okolje dolgo časa. Menjava parketa je zahteven postopek in predstavlja velik strošek, zato je pravilna izbira boljša.

Spodnja podloga:

Obstajajo različni tipi spodnjih podlog. Najboljša izbira izmed vseh podlog je vezana plošča breza katera je tudi cenovno 1x dražja od ostalih podlog. Prednost vezane plošče pred ostalimi tipi podlog je manjše delovanje, manjša odstopanja in s tem manjše reže zaradi delovanja lesa.

Vrhnja plast:

obstajajo dva ranga parketa za talno gretje glede na zgornji sloj masive in spodnje podlage. Večji kot je zgornji sloj večjo ceno dosegajo parketi. Boljša kot je spodnja podlaga od katere je odvisno delovanje parketa in prevodnost talnega gretja višja je cena parketa. 2 vrste parketa ekonomičen parket za talno gretje in profesionalen parket za talno gretje.

Kraj izdelave:

Cena parketa je odvisna tudi od države, kjer je bil proizveden, zaradi več razlogov. Proizvodnja v Evropi je dražja kot proizvodnja na Kitajskem, zaposleni so bolj strokovno usposobljeni, materiali so kvalitetnejši, lepila so z manj formaldehida. Predpisi v EU so bistveno strožji.

Ali ste vedeli?

Laminat je umetna talna obloga, ki je po obliki zelo podobna parketu. Je zelo odporen na udarce, obrabo, kemikalije in na praske.
 

 
Slabost laminata je do sedaj bila, da slabo prenaša vlago in razlito tekočino. Sodobna tehnologija pa je odpravila tudi to slabost. Danes na trgu najdemo 100% vodoodporen laminatni pod, ki je popolnoma odporen na vodo in vlago. Tak laminat je primeren za polaganje tudi v najbolj vlažnih prostorih, kot so kopalnice in savne.