Parketi so odlična izbira pri opremljanju doma

Les je topel element, ki bo vsakemu domu dodal toplino, sproščenost in domačnost, zato so parketi odlična izbira pri opremi stanovanja. Les se odlično poda tako v starinsko kot v moderno opremljen prostor, kombiniramo ga lahko z različnimi materiali, od kamna, stekla, do kovin.  Izbira je resnično pestra, saj je sodobna tehnologija omogočila razvoj prave umetnosti pri izdelavi parketov, izbirate lahko med več kot 400 različnimi vrstami https://www.floor-experts.si/izdelki/parketi/.

 

parketi

 

Izbirate lahko med različnimi barvnimi odtenki, debelinami ter vrstami lesa, zagotovo bo vsakdo našel nekaj za svoj okus. Narejen je iz pravega lesa, zato bo v vsak dom prinesel  duh tradicije, kvalitete in trajnosti. Že več kot sto let je med najbolj zaželenimi talnimi oblogami. Parketi so preživeli veliko modnih trendov, so klasika ter eleganca, ki je cenjena v vsakem domu. Niso le lepi na pogled, ampak tudi izredno kvalitetni in trpežni, zato so primerni za vse bivalne prostore. Zaradi njihove izredne odpornosti se spet vračajo tudi v javne prostore, od restavracij, barov do hotelov in družabnih prostorov, raznih telovadnic… Z lahkoto prenesejo tudi večje obremenitve, zato spet izpodrivajo modne trende zadnjih let. Položeni morajo biti pravilno, tudi vzdrževanje pripomore k dolgi življenski dobi. V zadnjem času se mnogi odločajo za talno gretje prostorov in obstajajo tudi posebne vrste parketov, ki so primerni za toplovodno talno gretje.  Ste vedeli, da so parketi primerni celo za kopalnice ? Tudi na tem področju je občuten porast v zadnjem času, saj tako postane kopalnica topel in prijeten prostor.

 

Poznamo več vrst parketov, pri nas so najbolj razširjeni klasični in ti so vzdržljivi več generacij.  Žal je postopek polaganja klasičnega parketa dolgotrajnejši, saj zahteva  brušenje, polaganje in sušenje.  Prednost klasičnega parketa je tudi v tem, da ga lahko večkrat obnovimo in mu tako povrnemo naravno lepoto. Lahko naredimo različne vzorce, vgradimo pa ga z lepljenjem na podlago. Vendar je dolgotrajen postopek polaganja zelo kratek v primerjavi s časovnim obdobjem vzdržljivosti ter večkratnim obnavljanjem, ki nam je na voljo.

 

Gotovi parketi pa so vedno bolj iskani tudi pri nas. Sicer so nekoliko dražji, a veliko enostavnejši za polaganje in vzdrževanje.  Samo polaganje na klik je zelo enostavno, lahko pa tudi izbirate med različnimi dimenzijami, odvisno od vaših potreb. Položite pa jih lahko v različnih vzorcih, naprimer v obliki črke v, v obliki ribje kosti, v pravokotnem vzorcu…. skratka možnosti je zelo veliko.

 

parketi

 

Svetujemo vam, da se dobro informirate pred nakupom in preverite različne možnosti , saj je kvaliteta bistvenega pomena pri izbiri. Parketi so različni po kvaliteti in tudi cenovno se vam pri investiciji ne izplača preveč varčevati, saj boste v primeru, da izberete slabo kvaliteto, ki je nekaj cenejša lahko zelo razočarani, ko boste ugotovili, da ste kljub investiciji dobili parket, ki ni odporen na obremenitve, ki ni lahek za vzdrževanje in mu čas hitro pride do živega. Na tržišču je veliko ponudbe, vendar gre v vsakem primeru za večjo investicijo in vaše vodilo mora biti kvaliteta in ne cena. Tako boste zadovoljni dolgo časa in investicija se vam bo stokrat povrnila, saj boste praktično »mirni« lahko celo življenje. Trajnost in lepota s svojo domačnostjo in toplino pa je nekaj kar je večno.

 

Kvalitetni parketi vam bodo služili dolgo in v vaše zadovoljstvo ne dvomimo, saj takšni parketi zahtevajo le minimalno nego. Lahko izbirate med podi, ki delujejo hladno in mirno ali pa toplo in igrivo ali razposajeno in veselo , lahko celo divje, tradicionalno, meščansko, kmečko ali moderno in sodobno, skratka za vsak okus se bo nekaj našlo. Prostoru lahko dodate piko na i ali pa ustvarite nek kontrast, ki ga bo naredil drugačnega in posebnega. Skratka izbira je res velika, možnosti pa skoraj neverjetne in dokler se ne poglobite si sploh ne morete predstavljati, koliko možnosti je na voljo.

 

Vsekakor so parketi vredni vaše pozornosti, lahko bi celo rekli, da so »preživeli« vse ostale trende s svojo lepoto, kvaliteto in trajnostjo, pri novih tehnologijah obdelave pa so postali skoraj umetniška kreacija, ki pa jo lahko oblikujete naprej na svojevrsten način. Zakaj bi imeli umetnine le na stenah našega doma, če lahko tla naredimo tako posebna, da bodo vnesla v vaš dom točno tisto, kar si želite – tradicionalnost ali modernost, igrivost ali resnost, toplino ali hladnost, skratka možnosti je neskončno, vaša domišljija bo dobila krila že pri sami izbiri parketov.

 

Parketi vas bodo prepričali s svojim dotikom, lahkim vzdrževanjem in svojo brezčasno lepoto. Tako vi, kot vaši gostje boste očarani,  vendar je zelo pomembno tudi to, da poiščete prave strokovnjake, ki so izkušeni in vam bodo znali pravilno svetovati glede na vaše želje in možnosti. Namreč, poznati je potrebno tudi prednosti in slabosti različnih vrst lesa in zato je izredno pomembno, da izberete »prave poznavalce«. Za najtrpežnejše vrste lesa veljajo hrast, jesen in oreh. Vaš dom je vaš tempelj dobrega počutja in les je naravni element, ki mu doda vrednost in domačnost, zato verjamemo, da bo glede na trende kmalu spet prisoten v vsakem domu, pa tudi v različnih javnih prostorih.

Ali ste vedeli?

Laminat je umetna talna obloga, ki je po obliki zelo podobna parketu. Je zelo odporen na udarce, obrabo, kemikalije in na praske.
 

 
Slabost laminata je do sedaj bila, da slabo prenaša vlago in razlito tekočino. Sodobna tehnologija pa je odpravila tudi to slabost. Danes na trgu najdemo 100% vodoodporen laminatni pod, ki je popolnoma odporen na vodo in vlago. Tak laminat je primeren za polaganje tudi v najbolj vlažnih prostorih, kot so kopalnice in savne.