Zaposlovanje naj bo čim manj stresni postopek

Ne dovolite si, da vas pri iskanju zaposlitve oziroma pri zaposlovanju spremlja preveč stresa. V tem primeru boste še toliko bolj nestrpni, kar pa ne nazadnje slabo vpliva na vaše zdravje. To pa še zdaleč ne pomeni, da zaposlovanje ni proces, ki bi ga morali jemati resno. Gre namreč za izjemno pomembno dejanje v našem življenju, ki vpliva na številne dejavnike. A kot smo že omenili, proces jemljite kot del življenja, ki je lahko tudi zanimiv in navdušujoč.

Zaposlovanje vključuje vrsto faz. Na eni strani je seveda zaposlovalec, na drugi pa oseba, ki se zaposluje. Slednje se najprej znajde v fazi iskanja zaposlitve. Ta je lahko kar precej dolga, a se vendarle splača biti vztrajen. Na voljo so različni spletni portali, kjer imate na enem mestu zbrana vsa aktualna delovna mesta.

Pri zaposlovanju se morate znajti predvsem sami

Zaposlovanje se torej s strani iskalca zaposlitve prične z intenzivnim iskanjem prostega delovnega mesta. To pomeni, da iskalec zaposlitve ves čas išče ustrezna prosta delovna mesta. Ko naleti na primernega, mora v določenem roku zaposlovalcu poslati prijavo na delovno mesto in še vse druge zahtevane priloge, na primer življenjepis, potrdila o izobraževanju.

Zaposlitev

Če zaposlovalec ugotovi, da ustrezate vsem kriterijem, vas slej ko prej povabi tudi na razgovor. To je kot neke vrste intervju, na katerega se iskalcu zaposlitve zagotovo splača dobro pripraviti. Po razgovoru lahko mine nekaj dni. Nato se zaposlovalec odloči, ali bo iskalca zaposlil ali ne. Na začetku je zaposlitev praviloma za določen čas.

Zaposlovanje vam lahko vzame precej energije

Morda ste bili že pogosto povsem prepričani, da ste na razgovoru očarali delodajalca oziroma zaposlovalca. Kaj kmalu pa se je izkazalo, da očitno niste povsem zadostili kriterijem. Če se vam je to zgodilo že večkrat, vam je torej zaposlovanje zagotovo vzelo kar nekaj energije. Kljub temu pa se splača takšne izkušnje jemati kot odlično prakso oziroma izkušnje za prihodnje.

Slej ko prej se boste tudi na razgovoru izkazali za ustreznega iskalca zaposlitve in končno se boste zaposlili na delovnem mestu, ki vam zares ugaja. Sicer pa se boste morali pri zaposlitvi na delovnem mestu ves čas izkazovati, ne glede na to, ali boste zaposleni za določeni ali nedoločeni čas. Tudi to jemljite za dobronamerno.

Oglas za prosto delovno mesto lahko objavite na portalu Optius.com.

Ali ste vedeli?

Laminat je umetna talna obloga, ki je po obliki zelo podobna parketu. Je zelo odporen na udarce, obrabo, kemikalije in na praske.
 

 
Slabost laminata je do sedaj bila, da slabo prenaša vlago in razlito tekočino. Sodobna tehnologija pa je odpravila tudi to slabost. Danes na trgu najdemo 100% vodoodporen laminatni pod, ki je popolnoma odporen na vodo in vlago. Tak laminat je primeren za polaganje tudi v najbolj vlažnih prostorih, kot so kopalnice in savne.